Boligmangel i de store byer: Sådan finder du et sted at bo

Boligmangel i de store byer: Sådan finder du et sted at bo

Rigtig mange danskere vælger i disse år at bosætte sig i de større danske byer. Aalborg, Aarhus, København og Odense oplever allesammen en kæmpe efterspørgsel på boliger fra både ældre mennesker, studerende og familier, der gerne vil bo i storbyerne. Det har gjort det rigtig svært for en del mennesker at finde en god bolig til leje, uden at skulle betale en kæmpe huslejeregning, hver eneste måned. Der kan jo være mange krav at stille til en bolig i storbyen, og hvis man ønsker en lejlighed, der både har vaskemaskine og andet interiør inkluderet i lejligheden kan man godt væbne sig med tålmodighed. Heldigvis har vi strikket denne guide sammen, hvor vi giver tips og tricks til, hvor man kan starte med at lede efter nyt tag over hovedet. Vi har fundet tre kanaler, der oftes bruges, når man skal finde et sted at bo og derfor kan man let tage disse metoder i brug, når man skal finde et sted at bo. Læs med, hvis du også gerne vil have inspiration til, hvor du skal lede efter din næste bolig.

Gå online se på de mange boligdatabaser

Det første stop, hvor boligjagten kan begynde er de online databaser fyldt med ledige boliger. Der findes et hav af forskellige markedspladser, databaser og lister, hvor man kan se de forskellige lejeboliger, der er i udbud lige nu. Her kan man både finde hus til leje, lejligheder til leje eller søge efter nyt kollegieværelse. Alt afhængig af, hvem man er og hvilke kriterier man har til sin boligsøgning, er der forskellige platforme til forskellige formål. Fælles for de fleste er dog, at det koster penge, hvis man skal have adgang til de store databaser. Dog er der ofte en gratis prøveperiode, man kan gøre brug af, hvis man har lyst til at teste om platformen matcher ens boligbehov. Her får man fuld adgang i et par dage, så hvis man er heldi,g kan det lykkes at finde en bolig på et par dage, på disse platforme uden at betale.

Brug de sociale medier til at finde en bolig

Er man ikke til disse betalingsplatforme, er det også muligt at gøre brug af de sociale medier, for at finde en bolig. Specielt på Facebook, er der et hav af forskellige grupper med udbud af lejligheder i forskellige områder. Her kan man helt gratis melde sig ind i disse grupper, og se om der skulle komme noget, som passer til de kriterier man leder efter. Facebook er klart det mest dominerende netværk, når det kommer til at finde boliger på sociale medier. Det kan dog også lade sig gøre at søge efter boliger på Instagram og Twitter, hvor folk kan byde ind, hvis de har udbudte lejeboliger.

Dit personlige netværk: kender du nogen, der kender nogen?

Sidst men ikke mindst, er der også muligheden for at finde en lejlighed i ens private netværk. Hør venner, familie, arbejdskollegaer, om der er nogen, der kender nogen, som måske har en lejebolig, man flytte ind i. Det er altid nemmest, hvis nogen tæt på udlejer kan anbefale en – så har man allerede en fod inden for døren.

Skriv en kommentar