Ejerskifteforsikrings-selskaber

Der er adskillige forsikringsselskaber der udbyder ejerskifteforsikringer.  Der nogle af de store brede forsikringsselskaber, såvel som selskaber der er specialiserede i ejerskifteforsikringer. Så længe du husker, at følge anbefalingen om, at samle både husforsikring og ejerskifteforsikring i samme selskab, bør du uden videre kunne indhente tilbud fra op til 3 selskaber. Der kan være forskelle i dækninger og præmier (priser) på især den udvidede forsikring. Her vises de største selskaber fordelt på markedsandel:

Alm. Brand forsikring 4,5%
Dansk Boligforsikring 28,4%
Danske Forsikring Skade 6,2%
Gjensidige 21,5%
Privatsikring 4,3%
Topdanmark Forsikring 8,2%
Tryg 20,5%
Frida (estimat på markedsandel) ~20%

I 2018 gik Husejernes Forsikring konkurs, og en lang række husejere mistede deres dækninger og forsikringer. Selskabet bag var ikke medlem af Garantifonden, og derfor var kunderne ikke dækket af denne. Men regeringen gik ekstraordinært ind og lod kunderne og deres forsikringerne komme ind under Garantifonden. Men herfra lyder anbefalingen derfor altid at, du skal sikre dig, at det valgte selskab er dansk ejet og medlem af Garantifonden. Der var 26.000 husejere der kortvarigt stod uden dækning, og man kan ikke forvente, at et politisk indgreb redder dig som husejer, skulle dit selskab gå konkurs.

Klage og ankesager

Har du annmeldt en skade på ejerskifteforsikringen som selskabet umiddelbart ikke mener er dækket, bør du i første omgang rådføre dig med en advokat. Flere advokater kan for et fast salær på 4.000-6.000 få et overblik over din sag rådgive dig og evt indsende et svar til forsikringsselskabet.

Hvis det er herefter fortsat ikke er muligt at opnå dækning, kan du overveje at indsende klage til ankenævnet for forsikringer på ankeforsikring.dk

Skriv en kommentar